Galleri med min kunst:

Dette er indgangen til en omfattende præsentation af min kunst igennem de sidste godt 20 år - dvs. siden 1998. Der er taler om flere hundrede kunstværker. Mange er solgt igennem årene. Men jeg har stadig et stort antal nyere værker af uovertruffen kunst, som man kan erhverve eller købe ved henvendelse til mig (se kontaktsiden).

 

 

Maleriet som ses ovenfor har jeg malet i 2016. Jeg har kaldt det "Portræt af kunstneren som ungt menneske". Det er 90 x 120 cm og forestiller en ung mand (selvportræt). Han sidder på et klippefremspring med udsigt over den franske Reviera i 1962. Der sidder jeg og oplever det franske strandliv, og ser for mig figurerne fra Europas store kunstmalere danse rundt på stranden. 

 

 

Atelier Østerled:

Fra juni 2020 har jeg været med i atelier-fællesskabet Atelier Østerled i Holbæk. Vi er i alt 8 kunstnere:  Vi maler/arbejder i dejlige, lyse rummelige lokaler. Vi holder også udstillinger der, og den første lørdag i hver måned har vi "åbent værksted" kl. 11 - 14, hvor alle er velkomne til møde op, få en kop kaffe og se hvad vi laver. Besøg os på adressen: Østerled 28, bygning C, 4300 Holbæk.

 

 

Malerier 2023

I det seneste halve år, dvs. fra slutningen af 2022 er jeg blevet meget inspireret af den russisk-amerikanske maler Rothko. Dennes leg med farver har fundet vej til mine værker og det har fascineret mig, hvor meget man kan arbejde med farve-fladen og hele tiden få nye udtryk og sanseindtryk i den. Indimellem har jeg dog set mit snit til at krydre de Rotko-inspirerede flader med mine egne mere eller mindre seriøse figurer.

Her er det meste af, hvad jeg har produceret i det første halvår af 2023:

Tiden går

TIDEN GÅR. Det er et fænomen, jeg har lagt mærke til i lang, lang tid, ja siden jeg blev født. Jeg er stadig meget fascineret af at tiden går . Og det er baggrunden for, at jeg igennem årene ofte har bygget ure ind i mine malerier. Jeg udstiller nu i februar 2023 sammen med Isefjordskunstnerne i Østre Kapel i Holbæk. Jeg viser 17 malerier med indbyggede ure. De er til salg. Og kan, når de hænger på væggen i dagligstuen eller køkkenet, minde køberen om, at tiden ikke er gået i stå, og at man lever endnu.

 

Følgende billeder fra udstillingen indeholder alle ure:

 

Malerier 2022:

I 2022 har et af mine temaer været "billeder med musik i". Dette inspireret af en koncert med Alex Nyborg Madsen i Frederiksværk i efteråret 2021.

 Musikgruppen ACOF(2).jpg

Både jeg og min kone Pia er store fans af country- og folk. Vi deltager i Tønder Festival hvert år, hvor journalist og musiker Alex Nyborg Madsen også ofte kommer og rapporterer.

 

Malerier 2021:

I 2021 var jeg ganske produktiv i atelieret Østerled:

 

20210429_135450 (2).jpg

20210429_135430 (2).jpg

Et af mine temaer i 2021 var: JEG HOLDER AF HVERDAGEN. Ligesom Dan Turéll: Mest af alt holder jeg af hverdagen ..... Jeg sad på et tidspunkt på en café i nærheden af Hovedbanegården. Det regnede. Jeg ventede på Bornholmerbussen. Folk gik forbi ude på fortovet, - travle, med paraplyer og/eller regntøj. Nogle med kufferter på slæb, de skulle nå toget til Jylland. Jeg tog en masse snapshots af dem med mobilen. 70 fotos. Nogle af dem har jeg så brugt som forlæg for en serie billeder under temaet: ”Jeg holder af hverdagen”. Det er rigtig hyggelige billeder, - lige til at hænge op over sofaen:

 

 

Landskabsbilleder 2020-21

Jeg arbejdede i 2020-2021 også med at male landskabsbilleder. For mig har det nærmest været et forsøg på at "vende tilbage til basic", - at kunne udfærdige skilderier, der beskriver et genkendeligt motiv. Jeg har som altid forsøgt at give billederne liv og farvespil, der forhåbentlig er værd at kigge på:

 

Carl i strandkanten 2021:

Jeg tager indimellem og gerne imod bestillingsarbejder. I 2021 bestilte mormor Anne-Mette et maleri af sit barnebarn Carl. Hun gav mig et flot foto af Carl, hvor han springer i strandkanten. Det brugte jeg som forlæg for et stort oliebillede (120 x 90 cm). Her ses stadierne i mit arbejde med "Carl i strndkanten", inkl. fotos af afsløringen af billedet i Atelier Østerled, hvor Carl selv var til stede.

Her er det færdige billede med ramme udført af kunstneren selv:

Både køber og kunstner var ganske godt tilfreds med resultatet.

 

Malerier 2019 - 2020

Her er malerier, som jeg har skabt dels i Holbæk som medlem af Isefjordskunstnerne, dels i Frederikssund som elev hos Laurentius van Dam

Koner i porten (spartel, akryl, olie 100 x 100).jpg

 

Malerier 2017 - 19

Jeg kom ganske godt i gang med at male igen i 2018 (efter flytningen fra Bornholm). Et af mine første billeder på "Djævleøen" er det nedenfor viste. Det hedder: "Kamufleret indgang til Helvede". Det handler om alt det lir vi bliver udsat for til daglig og som blot kamuflerer at vi lever i en verden, der også er fyldt med død og ulykke. (Klik i. ø. på billedet for at se flere af mine billeder fra 2017 - 19).

Kamufleret indgang til Helvede (akryl 100 x 100).jpg

 

KAMUFLERET INDGANG TIL HELVEDE:

Symbolisme var i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet en reaktion til fordel for spiritualitet, fantasi og drømme. De symbolistiske malere forsøgte at fremvise de dybereliggende sandheder og sammenhæng i tilværelsen - det evigtgyldige og det alment menneskelige. Kunstnerne blev en slags seere af det skjulte, som de gennem kunsten kunne afsløre for resten af befolkningen.

Mit værk: ”Kamufleret indgang til Helvede” er et moderne symbolistisk billede:

1.       De kulørte, farvestrålende flader symboliserer det farvemættede, spektakulære, skønne, sansepåtrængende, larmende lir, der omgiver os i vort moderne, rige, samfund. I virkeligheden er alt det lir en kamuflage for verdens sanseforvrængende, sjælstomme tomhed og ondskab og griskhed og pinsel og smerte. Enhver der kaster sig ud i det vilde orgie af kunstige og opgejlede sanseindtryk ender direkte i Helvede sammen med andre dødninge og evigt forpinte sjæle bag kamuflagen.

2.       Heldigvis er døren til Helvede for det meste ”lukket”.

3.       Men hvis du er påtrængende nok er der ”åbent” og du er velkommen indenfor. Om du nogensinde kommer ud igen, er et andet spørgsmål.

4.       Hvordan kan du beskytte dig mod sådan at havne i Helvede? Du kan som god kristen fremsige din trosbekendelsen: Jeg forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Det skal nok hjælpe! Eller du kan samle Information op af kassen og læse i den. Her får du klart at vide, hvad der er op og ned, rimeligt eller urimeligt, sandt eller falskt, godt eller skidt i vores moderne verden få klar besked om hvordan du kan leve et ordentligt liv og ikke risikerer at ende i den evige pinsel i Helvede.

Mit billede er (endnu) ikke sponsoreret af Information.

”Kamufleret indgang til Helvede” (akryl, blandede medier 100 x 100). Pris: kr. 5.600

 

Malerier 2014 - 16

Mine malerier i de seneste år er for det meste udført i "Væksthuset 4D" som er et kunstnerkollektiv på Bornholm, hvor jeg arbejdede sammen med godt 20 kunstnere af forskellig slags: Billedkunstnere, keramikere, smykkekunstnere, skrotkunstnere o. fl. Desværre har jeg måttet sige farvel til dem alllesammen efter at vi er flyttet til Sjælland april 2017.

 

Malerier 2013:

Jeg vil egentlig gerne være mere "politiserende" og samfundsrelevant i mine billeder. I 2013 malede jeg 2 billeder, som har et indhold, der er inspireret af tidens krig og kriser. Jeg har kaldt malerierne henholdsvis "Mennesker på kanten" og "Ud over kanten".

Malerier 2011 - 12:

Jeg har altid været fascineret af kvindekroppen og forholdet mellem kønnene. Det førte i 2010-12 til at jeg malede nogle dejlige fyldige kvinder sammen med en betydelig mere beskeden og mindre og undseelig mand. En slags selvportræt. Jeg malede, da jeg gik hos Andreas Østergaard i Hasle nogle mere direkte, realistiske selvportrætter (klik indog se mine malerier fra 2011 - 12).

Malerier 2010:

Et af mine yndlingsmotiver har gennem tiderne været tabloer, gerne bybilleder, hvor der foregår en hel masse. "Skyhøj dame i byen" er et eksempel på sådan et billede. På det seneste (2016) har jeg malet flere billeder med lignende motiver: Huse eller landskaber med en masse forskllige mennesker i..

 

I pagt med naturen 2009:

I 2009 lod jeg mig især inspirere af den bornholmske natur. Og da jeg er en lidenskabelig svampesamler, blev det at plukke svampe et af mine motiver. Billedet "I pagt med naturen" er dog inspireret af en ung dame, der træder af "på naturens vegne". (Klik på overskrift eller billedet og se mine malerier fra 2009).

Romance på Bokul 2008 - 09:

I pinsen 2008 var jeg med på et landskabsmaleri-kursus hos Kasper Køie fra Gudhjem. Han er selv en fremragende alndskabsmaler. Og han satte os op på Bokul, bakken ovenfor Gudhjem og ovenfor Høst-museet og lod os male udsigten dér. Det var morsomt senere at gå på Bornholms Kunstmuseum og konstatere, at en lang række kendte bornholmske malere i tidernes løb har malet nøjeagtig den samme udsigt. Mine malerier adskiller sig fra de øvrige ved, at jeg har puttet levende mennesker ind i billederne, så de ikke bliver alt for kedelige.

Heste, opstillinger og modelstudier 2008:

Vores genboere på Lille Myregårdsvejen, hvor vi boede på Bornholm, er travfolk og har travheste. Og min hustru Pia anskaffede sig to islændere: Ôsk og Djakni. Så pludselig var mit liv fyldt med heste. Og jeg er kommet til at holde meget af heste. Det er utroligt smukke dyr, og jeg har prøvet at fastholde oplevelsen af dem i nogle af mine billeder. Jeg har malet både genboens heste, - og heste fra travbanen.

Lækre bornholmske sild 2007:

Jeg har også søgt at fastholde oplevelsen af sommerlivet på Bornholm, hvor der jo er et mylder af turister, inklusive smukke sommer-piger på hele øen, på badestrande, i havnene og som gæster i røgerierne. Det var oplagt at kalde motivet og min udstilling på Gershøj Kro, 2007 for: "Lækre bornholmske sild".

Koret synger 2006:

Min hustru Pia var i flere år med i et kvindekor, der øvede sig i Grevinde Danner-huset i København og sang forskellige steder ved festlige lejligheder, inklusive ved min fernisering på Gershøj Kro i sommeren 2006. Det er Pia, der står forrest til venstre i billedet og dirigenten er Ellen Thayssen, der sidder ved klaveret og akkompagnerer og dirigerer. Jeg synes at det var rigtig smart og nærmede sig en moderne "installation", at jeg installerede højtalere i billedet, så at man ved at starte en CD-afspiller faktisk kunne høre koret synge! Jeg kaldte udstillingen på Gershøj Kro det år for: "Koret synger - og andre billeder med musik i". Og der var mange billeder med både klovner og musik. (Klik ind og se dem).

Folk ved fjorden:

Jeg boede i perioden 1996 til 2005 i et sommerhus i Over Dråby Strand på Hornsherred lidt syd for Jægerspris. Her lod jeg mig inspirere af naturen ved fjorden og malede almindelige mennesker ind i mine billeder og kaldte serien og udstillingen 2005 på Gershøj Kro for "Folk ved fjorden". Motivet nedenfor med de to dejlige damer er dog hugget fra et avisudklip med et fascinerende foto fra en (mig) ukendt badestrand.

Cirkus er i byen 2004:

Jeg har siden min barndom været fascineret af cirkus, og især af klovnene. Det fik mig i 2004 til at kaste mig ud i klovnemotiver. Blandt andet lavede jeg en serie hvor jeg skitserer udviklingen i forholdet mellem en klovn og en cirkus-ballerina en stjerneklar aften og nat. Det blev en lidt våd aften. Jeg kaldte udstillingen det år på Gershøj Kro for "Cirkus er i byen".

Skyhøj dame med terrier 2003:

Den "Skyhøje dame med terrier" har i flere udgaver været et af mine yndlingsmotiver. Men folk har kritiseret mig for at klæde alle mine kvinder på med tøj fra min egen barndom og ungdom, dvs. med 50-er og 60-er tøj. For at råde bod på det lavede jeg en serie med super-moderne damer klædt på med tøj fra et par modeblade. Og for at man ikke skulle være i tvivl om, hvad man så, skrev jeg en liste over de enkelte beklædningsdele som modellerne havde på på bagsiden af mit maleri med angivelse af varebetegnelse, pris og forhandler af hver models påklædningsdele.

Motiver fra Tyrkiet:

Jeg lavede min første "offentlige" udstilling i sommeren 1998 på Gershøj Kro på Hornsherred. Her udstillede jeg mange af de billeder, jeg havde malet på maleskolen i Iasos hos Bodil og Ibrahim Øhrs. Ved at klikke på titlen ovenfor eller billedet kan du se nogle af de billeder, der var med på udstillingen.